Logistiek

Niet van A naar E, maar van A naar B

De agf-handel houdt al lang vast aan traditionele logistieke kanalen. Daardoor passeren versproducten een groot aantal schakels voordat ze op de plaats van bestemming zijn. Een tijd waarin transport om reden van duurzaamheid onder het vergrootglas ligt, vraagt om andere oplossingen. Met het logistieke model van Fresh Source leveren producenten en klanten een effectieve bijdrage aan het verminderen van transportbewegingen.

Eén transport voor meerdere bedrijven tegelijk

Met name voor onze grootste productgroep, de vollegrondsgroente uit Spanje, levert die aanpak grote logistieke milieuwinst op. In veel gevallen komen groenten direct vanuit de teeltlocatie naar Nederland. Fresh Source doet het anders: een gespecialiseerd transportbedrijf in Spanje rijdt langs meerdere locaties om de belading te optimaliseren en kilometers te minimaliseren. Eenmaal in Nederland vervoeren we producten direct naar het distributiecentrum of de plaats van verkoop. Die logistieke organisatie houdt de kwaliteit van het product optimaal, mede door de inzet van geconditioneerd vervoer.

Vergaand in ICT

Innovatieve ICT-oplossingen spelen een belangrijke rol in het logistieke proces van Fresh Source. Zoveel mogelijk handelingen zijn vervangen door geautomatiseerde faciliteiten. Dat scheelt tijd, dat vergroot de flexibiliteit en dat maakt controles eenvoudiger.